Productiviteit Sunrise Calendar app

Published on February 26th, 2013 | by Laurens Dortland

0

Sunrise Calendar

Sunrise Calendar Laurens Dortland

Summary: Sunrise Calendar vervangt je standaard app. Sociaal en overzichtelijk.

4,5

Overzichtelijk & Sociaal


User Rating: 3.9 (1 votes)

In principe mankeert er helemaal niets aan de standaard agenda applicatie op de iPhone. Je kunt je verschillende agenda’s koppelen met eventuele andere gesynchroniseerde agenda’s en je kunt er zelfs je Google Calendar aan hangen mocht je dat willen. Maar, het echte sociale en de echte sexyness ontbreekt hier nog in. Daar is echter nu een alternatief voor, dat dit sociale aspect en deze sexyness wel degelijk heeft: Sunrise Calendar voor iPhone.

Sociaal met Sunrise Calendar

Met tegenhangers op basis applicaties van IOS vind ik het altijd een beetje tricky, je moet namelijk wel echt meerwaarde bieden ten opzichte van de originele iPhone applicatie. Wat mij betreft doet Sunrise dit absoluut. Allereerst kun je gemakkelijk je Google Calendar agenda’s synchroniseren met de applicatie. En nog beter, je koppelt ook je Facebook en eventueel LinkedIn agenda’s aan deze applicatie. In één overzicht zie je dus je zelf aangemaakte agenda items, maar ook alle Facebook evenementen en verjaardagen die eraan komen. Je kunt zelfs je Facebook vrienden feliciteren via de applicatie door een persoonlijk bericht of een timeline post te doen naar de jarige Job.

Vormgeving & gebruik

In een simpel, maar stijlvol vormgegeven user interface zie je in één oogopslag de aankomende evenementen en verjaardagen. Per dagdeel weergegeven, met zelfs de weersverwachtingen voor dat dagdeel tot een dag vooruit. Sunrise slaagt er wat mij betreft in om een lekker te gebruiken applicatie neer te zetten, waardoor je niks meer mist. Ook is het eenvoudig om nieuwe items toe te voegen en vrienden voor nieuwe events uit te nodigen.

Nadeel vind ik persoonlijk dat er geen landscape modus in zit (je kunt de applicatie dus alleen gebruiken in de zogenaamde portait modus). Ook het koppelen van IOS agenda’s is voor mij wel een blocker om Sunrise tot standaard agenda te maken, puur omdat ik dit voor mijn werk echt nodig heb en dat ik het gebruik van 2 agenda applicaties een beetje teveel van het goede vind. Maar, gebruik je enkel Google Calendar en ben je een vervend Facebooker, zoek dan niet verder, dit is je eindstation. En het beste: hij is gratis!

 

 

Tags: , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑