Lifestyle partlycloudy-splash

Published on January 29th, 2013 | by Stephan

0

Partly Cloudy

Ik ben gek op apps die op een simpele en overzichtelijke manier hun content weergeven, en er toch prachtig uit zien. Apps waarbij er aandacht is besteed aan het gebruik van kleuren, plaatsing van data en elementen, die je zonder het lezen van een handleiding makkelijk (intuïtief) in het gebruik zijn. Partly Cloudy is zo’n soort app. Voor het bekijken van, jawel: het weer.

Partly Cloudy – Je eigen mini-weerstation

Partly Cloudy geeft een weersvoorspelling voor jouw locatie, waarbij je kunt schakelen tussen views voor de komende 12 uur, 24 uur, of 7 dagen. Daarnaast worden de huidige, minimum en maximum temperatuur, de weercondities (bewolkt, mistig, zonnig), de hoeveelheid regen in millimeters, en de windsnelheid in Beaufort weergegeven. Je huidige locatie kan via GPS worden bepaald, of kan handmatig worden ingevoerd. De app kan daarnaast meerdere locaties opslaan. Op het moment pendel ik veel tussen Utrecht en Antwerpen, en de app laat me gemakkelijk schakelen tussen de weersvoorspellingen van de beide steden. De app geeft je dus een weersvoorspelling, tot zover niet veel bijzonders.

Interface en gebruik

Wat is dan wel zo bijzonder en hip? Wat uit het oog springt is de manier waarop de data wordt weergegeven. In iets wat lijkt op een analoge meter wordt de voorspelling-interval weergegeven. Daarbinnen zijn (naast datum en tijd) de temperatuur, windsnelheid en neerslag abstract weergegeven. De temperatuur wordt aangegeven in een kleur variërend van blauw tot rood, en neerslag wordt weergegeven in de vorm van een blauwe vlek. Hoe groter de vlek, hoe meer (kans op) neerslag. Dat alles is samengevoegd en designed in de meter, wat het geheel mooi maakt om te zien, doch eenvoudig snel afleesbaar.

Partly Cloudy Interface

Een voorspelling in de toekomst bekijken is een eitje. Zo kun je bijvoorbeeld in de interval van 12 uur een tijdstip kiezen en precies zien wat voor voor die tijd het weer gaat worden. Extra bonuspunt is dat de meteo-data komt van het Norwegian Meteoreological Institute, wat meteo-data voor civiel en militair gebruik levert. Partly Cloudy geeft hierdoor een vrij accuraat resultaat weer.

Oordeel

In vergelijking met een app als Buienradar, walst Partly Cloudy qua gebruik en interface hier met gemak over heen. Partly Cloudy is een mooie app, netjes vormgegeven, die je het weer geeft op een prachtige en makkelijke manier. De app kost €1,79 en is verkrijgbaar in de gebruikelijke Apple Appstore.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑