Lifestyle Kuvva voor iPhone

Published on January 27th, 2013 | by Laurens Dortland

0

Kuvva voor iPhone

Kuvva voor iPhone Laurens Dortland

Summary: Geweldige manier om creative wallpapers voor je iPhone te ontdekken.

4

Creatieve wallpapers


User Rating: 0 (0 votes)

Kuvva voor de iPhone is eigenlijk – kort gezegd – een app waarmee je ‘creativiteit’ kunt ontdekken, in de vorm van wallpapers. Klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Wat je doet is: je browst door de collectie wallpapers heen, je kiest er één uit die je mooi vindt, slaat hem op in je camera roll en stelt hem van daaruit in als wallpaper.

Dit laatste puntje is wat mij betreft direct het grootste gebrek van de iPhone versie van Kuvva. Waar je in de desktop versie automatisch elke dag wordt voorzien van een verse wallpaper, dien je dit in de iPhone app handmatig in te stellen. Snap dat dit natuurlijk een gebrek is in de mogelijkheden die je als ontwikkelaar hebt (de ontwikkel omgeving voor IOS is nou eenmaal niet zo open zoals bij Android bijvoorbeeld), maar mis het toch wel een beetje. Desalniettemin ben ik een groot fan van het aanbod dat Kuvva aanbiedt.

Ontdekken van wallpapers in Kuvva

Je kunt wallpapers binnen Kuvva op 2 manieren ontdekken. Allereerst heb je de featured sectie. Iedere week wordt er een artist in de armen gesloten die een serie wallpapers creëert voor Kuvva. Dit zijn veelal bekende fotografen of illustratoren. Naast de featured artist, is er ook de Popular sectie. Hier ontdek je simpelweg populaire wallpapers, die door de gebruikers gemeenschap als favoriet zijn opgeslagen.

Opties binnen Kuvva

Binnen Kuvva heb je een aantal opties die je kunt toepassen op de wallpapers. Allereerst de mogelijkheid om te bekijken hoe een wallpaper eruit ziet als je deze instelt als lock screen of als homescreen. Daarnaast kun je wallpapers toevoegen aan je favorieten, waardoor je dus een mooie collectie met bijzondere plaatjes kunt opbouwen. Uiteraard kun je – eigenlijk bijna vanzelfsprekend – je favorieten ook delen met je vrienden via de bekende sociale wegen.

Helaas is de Kuvva app voor de iPhone niet gratis. Eerlijk gezegd vind ik hem ietwat aan de prijs voor zijn functie, ook gezien het feit dat de desktop versie compleet gratis is. Maar spijt van mijn aankoop heb ik zeker niet. Al met al werkt de Kuvva voor iPhone gewoon lekker. De applicatie steekt logisch in elkaar en ik kan me er zeer goed mee vermaken; op een druilerige middag, zoeken naar mooie plaatjes, want we houden nou eenmaal van mooie dingen.

Kuvva iPhone app  Kuvva iPhone app Kuvva iPhone app

Tags: , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑