Productiviteit Clear header

Published on January 28th, 2013 | by Stephan

0

Clear for iOS

De todo lijst, het magische woord voor succes. Wat je maar ook wilt aanpakken: een vakantie, een feestje, een project voor werk, wat je later wilt bereiken in je leven; het begint allemaal met een todo lijstje. Richard Branson heeft zelfs zijn imperium Virgin te danken aan het gebruiken van een todo lijst. Je wordt echter doodgegooid met al die toepassingen ervoor, denk maar aan Evernote, Wunderlist, en Things. Clear, echter, is weer net anders dan de andere apps.

Opties in Clear

Clear is een todo list app pur sang. Met Clear zet je in een split-second een todo-lijst op; even tappen, tekst tikken en je bent er. De korte introductie bij het starten van Clear helpt je snel op weg, door de gebruikelijke gestures als pinchen en swipen toe te lichten. Deze bieden namelijk de mogelijkheid om items aan de todo-lijst te voegen, te verwijderen, of af te vinken. Priotisering wordt weergegeven op basis van kleur, waarbij het belangrijkste item bovenaan staat. (zie bovenstaand plaatje voor een indruk – andere kleurenschema’s zijn mogelijk) Items kunnen daarnaast door ze te verslepen makkelijk op een andere positie worden geplaatst. Switchen tussen verschillende todo-lijsten? Slechts even swipen en je bent er.

clear todo list

Todo-lijst in Clear for iOS

Simplicity Simplicity Simplicity

John Maeda zegt dat eenvoud kan worden bereikt door complexiteit: iets wat simpel en eenvoudig aan de buitenkant is, kan dus complex zijn aan de binnenkant. Nu heb ik een klein beetje ervaring met iOS programmeren en kort gezegd: makkelijk is het niet. De makers van Clear is het echter goed gelukt. Ik ben nog geen app tegengekomen waar het zo makkelijk is om todo-lijsten te maken en te bewerken.

Voor niets gaat de zon op

Met Clear krijg je een mooie en simpele Todo list app die je kunt syncen met je Mac. Mits je naast de iPhone app ook de mac-app koopt… voor €5,99. Als Mac-gebruiker moet je je er nou eenmaal bij neerleggen dat goede software met een prijs komt. Wunderlist daarentegen is een stuk toegankelijker door dezelfde functionaliteit kosteloos aan te bieden, beschikbaar voor praktisch elk platform.
Waarom kies ik dan toch voor Clear? Simpel: om de eenvoud in het gebruik en de overzichtelijkheid. Bij een todo lijst wil ik een overzichtelijke lijst kunnen zien, zonder toeters en bellen, waarbij ik snel items kan toevoegen en schakelen tussen meerdere lijsten. Clear doet precies dat. Voor een redelijke €1.79.

Tags:


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑