Games Clash of Clans voor iPhone

Published on December 30th, 2012 | by Laurens Dortland

0

Clash of Clans

Clash of Clans Laurens Dortland

Summary: Een zeer verslavend spel. Een aanrader voor eenieder die van strategie games houdt.

5

Verslavend spel


User Rating: 3.6 (2 votes)

Clash of Clans is een – voor mij in ieder geval – veel te verslavend spel voor iPhone / iPad / iPod. Het spel is al even uit (juni 2012) maar is nog steeds ontzettend populair.

In dit strategie spel is het – zoals in vele strategie spellen het geval is – de bedoeling dat je een dorp bouwt en uitbouwt, om zo steeds hoger op de ranglijsten terecht te komen. Echter.. er ligt wel een gevaar op de loer. Je kunt namelijk dorpen aanvallen, maar je kunt uiteraard ook aangevallen worden door andere spelers. Hiervoor moet je dus wel je verdediging op orde hebben!

Bouwen & zo..

Zoals gezegd is het de bedoeling dat je je dorp uitbouwt naar een ongekend metropool. Dit doe je met bouwers, die na betaling van voldoende goud of elixir – verkrijgbaar via de goudmijnen en de zogenaamde elixir pompen – alles bouwen wat je hartje begeert. Van gouddepots tot kazernes, van een laboratorium tot bouwers hutten. Je kunt je dorp zelfs versieren met allerlei bloemenperkjes en vlaggen.

Aanvallen!

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig, al die tierelantijntjes, maar waar het echt om draait in Clash of Clans is aanvallen. Punten scoren en goud stelen. De beste worden. Aanvallen doe je door gevechtstroepen te trainen in je kazerne. De barbaren en de boogschutters pakken alles wat ze tegenkomen, waar de reuzen allereerst op het vijandelijke afweergeschut afgaan en muurbrekers rennen zo snel mogelijk op een muur af om deze tot ontploffing te brengen. Behalve het zelf trainen van troepen, kun je ook de spelers die bij jou in de Clan zitten (het blijft tenslotte Clash of CLANS) vragen om troepen te doneren. Handig voor als je een grote slag wil slaan. Wanneer je tijdens een aanval voldoende schade hebt aangebracht aan het vijandelijk kamp, verdien je de felbegeerde trofeeën. Naast het goud en elixir dat je hebt weten te bemachtigen uiteraard.

Verdedigen in Clash of Clans

Echter, je kunt natuurlijk ook aangevallen worden. Om een aanval goed af te weren is het belangrijk voldoende afweergeschut in je kamp te installeren. De keuze hierin is ruimschoots aanwezig: kanonnen, schutterstorens, mortieren, verborgen bommen en nog vele andere opties. Ook niet onbelangrijk als afweergeschut zijn de muren. Zorg dat je dorpje goed beschermt is met een flinke laag muren. Wanneer je onverhoopt toch verliest van de aanvallende partij, dan treedt het schild in werking. In de tijd dat je beschermt bent met een schild, kun je niet aangevallen worden door andere spelers. Kun je dus even rustig bijkomen van al dat geweld.

Nogmaals, absoluut een aanrader om Clash of Clans eens te proberen zou ik zeggen. Grote voordeel is dat de bouwtijden letterlijk dagen kunnen zijn. Betekent dus dat je af en toe kunt spelen, het weer aan de kant kan leggen en gewoon weer oppakken wanneer je de behoefte hebt. Uiteraard met een gloednieuw stadhuis of goudmijn.

Clash of Clans - Screenshot
Clash of Clans - Chat
Clash of Clans - Clanoverzicht
Clash of Clans - aanval kiezen

Tags: , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑