Muziek 22tracks logo

Published on January 7th, 2013 | by Stephan

0

22tracks

22tracks Stephan

Summary: Gemakkelijk de laatste muziek en nieuwste artiesten vinden, voor NL, BE, FR en GB.

5


Ik luister graag muziek op m’n iPhone, zowel met de gewone muziek-app als Internet-radio (zoals SomaFM). Na een tijdje begint de muziek echter te vervelen en moet je op zoek naar nieuwe muziek. Da’s best lastig als je niet weet waar je precies naar zoekt: zoek je op genre, op artiest, of toch ff iets anders? 22tracks biedt je een app waarmee je gemakkelijk de laatste muziek en nieuwe artiesten kunt ontdekken.

22tracks: Twee-en-twintig keer twee-en-twintig

22tracks bestaat uit 22 verschillende muziek-genres met elk een playlist van – hoe raad je het: 22 nummers. Waar men eerst alleen met een Amsterdamse playlist begon, zijn nu ook Brussel, Londen en Parijs toegevoegd, ieder met hun eigen 22 genres. De playlists worden bijgehouden door DJ’s of artiesten uit het desbetreffende land en geregeld geupdatet. De genres varieren van Rock, Hiphop en Soul tot House, Latin, Reggea en zelfs Klassiek.

Ontdekken en delen

Muziek ontdekken gaat heel gemakkelijk in de app. Je kiest een land, vervolgens een genre, en je kunt 1 van de 22 nummers in de playlist beluisteren of de hele lijst afspelen. Tijdens het afspelen van muziek kun je meer te weten komen over de artiest van het desbetreffende nummer, of de DJ die de lijst heeft samengesteld. Daarnaast is het eenvoudig om een nummer te delen via Facebook of Twitter. Het bijzondere aan 22tracks is dat je niet alleen de laatste muziek in Nederland kunt vinden, ook de nieuwste muziek uit Brussel, Londen en Parijs zijn onmiddellijk te beluisteren.

Persoonlijke playlist

Het is ook mogelijk om je eigen playlist te maken in de 22tracks app, genaamd My22. Het mooie is dat je zo een eigen collectie van favoriete nummers, onafhankelijk van hun genre of plaats, kunt verzamelen in 1 lijst. Let wel dat nummers niet voor eeuwig te beluisteren zijn. Een genre bestaat nou eenmaal uit 22 nummers en er komt geregeld nieuwe muziek bij. Nummers die van de lijst verdwijnen zijn nog wel zichtbaar in My22, maar kunnen niet meer worden beluisterd.

Al met al

Top: een mogelijkheid om gemakkelijk de laatste muziek van nieuwe artiesten te leren kennen. Ik ken naast 22tracks en de bekende aanbieders als Spotify geen andere muziek-aanbieders die het zo makkelijk maken om goede muziek te ontdekken, laat staan van andere landen. Met die mogelijkheid in het achterhoofd is 1,79 geen bedrag om van wakker te liggen :)

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑